Cercar en aquest blog

dissabte, 16 de gener del 2016

ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES. PRÒXIM TALLER A LA BIBLIOTECA DE L'ESCOLA MARTA MATA.

La sessió girarà entorn d’aquest llibre: Sendak, Maurice. Allà on viuen els monstres. Pontevedra: Kalandraka, 2000 [l’original és de 1963]


Als anys seixanta del segle passat, l’autor, Maurice Sendak, va donar el tret de sortida del que entenem avui com a àlbum il·lustrat. Elements narratius, temàtics i formals que ara ens semblen molt corrents en els àlbums, van aparèixer justament quan Sendak i altres autors provinents d'altres disciplines —com Bruno Munari, Iela Mari o Leo Lionni— els van introduir en el món del llibre infantil.
Pedagogs, arquitectes, pintors i dissenyadors van veure que l'àlbum era un camp d'experimentació narrativa perfecte.
 - Allà on viuen els monstres mostrava per primer cop un zoom cinematogràfic perfecte: de la petita vinyeta inicial, la il·lustració va creixent fins a ocupar, en el moment àlgid de la gran festa monstruosa, totes dues pàgines, il·lustrades a sang. I posteriorment la imatge va decreixent fins a tornar a centrar-se en un petit dibuix que mostra el sopar d’en Max, encara calent.
 - Va ser revolucionari per la visió que donava de la infància. Per primera vegada apareixia un infant que no era un heroi exemplar, sinó tot el contrari: es portava malament, contradeia la seva mare i sobretot, era un infant que tenia dubtes i pors i que no sempre sabia què li passava.

El TALLER doncs, vol explorar els sentiments més amagats de cadascun de nosaltres. Volem fer un viatge com el de Max, al país allà on viuen els nostres monstres amb la intenció de conèixer-nos una mica millor, hi explorar les nostres pors.

Allà on viuen els monstres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada