Cercar en aquest blog

diumenge, 16 de febrer del 2014

TALLER DE MONSTRES




El dijous 5 de desembre es va fer el taller de monstres! 
Ara bé, què és un monstre? 
Que si no existeixen!
Que si són peluts!
Que si només surten a les nits!…
Sempre fan por i són dolents?
Amb l’ajuda del llibre de Gustavo Roldán. Com reconèixer un monstre (Thule, 2010) intentem treure’n l’entrellat, però res de res.
COMO-RECONOCER-A-UN-MONSTruO-libroI una altra pregunta interessant que plantegem a les famílies: els monstres viuen entre nosaltres o a països llunyans?
Ho explica el llibre de Nick Sharrat, Quan neix un monstre. (Joventut, 2006)
84-261-3564-3img1
Per sortir de dubtes, el que ens cal de veritat és  un bon catàleg de monstres i en tenim un, però...
Quina és la nostra sorpresa quan descobrim que les pàgines del llibre estan en blanc!  Res de res.
Per sort, les famílies assistents al laboratori estan disposades a ajudar-nos a investigar i omplir de contingut i informació el vell catàleg de monstres, seguint la forma i estètica d’altres catàlegs que tenim a la biblioteca.
Deixem 15 minuts de lectura compartida entre les famílies perquè vagin prenent nota de com s’estructuren aquesta mena de llibres: catàlegs de princeses, de pares, de petons, de fades, de dracs, de gegants, etc.
I ara , ja tenim el nostre catàleg de Monstres a la Biblioteca de l'Escola...que el vols veure?   I passat el temps de lectura, en un exercici de creació literària de primer ordre, cada família comença a imaginar els seus propis monstres.Les característiques, l’hàbitat, l’aspecte físic, etc. de cada nou ésser fantàstic van agafant forma i es plasmen plàsticament en cada una de les pàgines del catàleg. Per fer-ho, tenen a la seva disposició una varietat important de material d’escriptori i dibuix.El catàleg va agafant forma i aviat passarà a engrossir el fons de la nostra biblioteca. L’enquadernació rústica permet que tothom que s’hi animi pugui emportar-se el llibre a casa i afegir més monstres al catàleg.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada